Spørsmål og svar

– Hvor er Stiklestad?

Stiklestad ligger i Nord-Trøndelag. Se kartet under for en deltajert beskrivelse.


Vis større kart

– Hvordan blir jeg hærmann?

Ved på melde seg på via nettsidene våre kan du bli hærmann.

– Blir jeg garantert hærmann med å melde meg på?

Hæren til kongen i 1030 besto av voksne menn. Det er viktig at helheten ikke blir for kvinnelig eller ung. Er det mange kvinner påmeldt vil de som har vært med tidligere bli foretrukket fremfor nye. Det er ønskelig med ca 20-25 kvinner i årets Spel. Følg med på nettsidene om du har blitt plassert i tropp; da er du med. De som står på ikke fordelt står på venteliste.

Hvor mye tid må jeg bruke?

Øvingene foregår på kveldstid (1800-2200) og i helgene. Øvings/spelperioden starter i juli og varer fram til siste forestilling..

– Jeg kommer langveis fra og trenger overnatting.

Det blir organisert overnatting på flatseng for de som har behov for det. Hvis du ønsker å ta inn på hotell må du selv ta kontakt med hotellene i Verdal.

– Hva betyr “NHF”?

Norsk Hærmannsforbund anno 29. juli 1995.

– Er Hærmannforbundet en intern gutteklubb som liker å kle seg ut og spille teater?

Nei. Ca halvparten av de som er med hvert år er nye. NHF satser mye på det sosiale rundt Spelet og arrangerer bla; bli kjent-fest, røverfest, dåpstur til Sul og årsmøte. Vi oppfordrer også alle hærmenn til å delta på alle andre sosiale tilstelninger som SNK eller andre arrangerer. 20-25 av hærmennene er damer (egen dametropp).

Tropper?

Under Spelet er vi delt inn i 4 tropper. Dette er gjort for å få en praktisk organisering. Hver tropp har en troppssjef, en nestkommanderende og består av 30-40 personer. Navnene er 1. tropp, dametropp (alle damer), 3. tropp og 4. tropp. Profesjonelle og amatørskuespillere er innrullert i de troppene der det er logisk.

– Jeg har hørt om “Nemnd for hærmenn”. Hva er det?

Norsk Hærmannsforbund har ansvaret for “Nemnd for hærmenn” som er en del av undernemnda “Nemnd for aktører” som ligger under Spelnemnda. NHF skal skaffe så mange hærmenn som instruktøren ved årets spel ønsker.

Var røverne en del av hæren?

Selvfølgelig. Røverbanden blir døpt på scenen og kjemper i slaget side om side med de andre hærmennene.

– Jeg har vært med tidligere, men navnet mitt står ikke under deltakelse tidligere år?

Det er først den senere tid at det har blitt ført historikk over hvem som har deltatt. Hvis du har deltatt tidligere, send en e-post til personalsjef så blir det rettet opp.

– Hva mener Norsk Hærmannsforbund om endringene i Spelet og utspill i media som dukker opp hvert år?

Norsk Hærmannsforbund er trofaste mot den instruktøren som Stiklestad Nasjonale Kultursenter ansetter. Vi har ingen offentlige meninger om hva andre mener om Spelet. Vårt motto er som alltid: “Årets Spel er det beste!”.